Od pátku 29. března do pondělí 1. dubna 2024 budou naše prodejny zavřené, objednávky nebude vyřizovat ani e-shop.
Zákaznické centrum
Výběr prodejny může ovlivnit skladové zásoby vybraného zboží, jeho cenu, popřípadě i cenu dopravy.
Hlavní město Praha
Jihočeský kraj
Jihomoravský kraj
Karlovarský kraj
Kraj Vysočina
Královéhradecký kraj
Liberecký kraj
Moravskoslezský kraj
Olomoucký kraj
Pardubický kraj
Plzeňský kraj
Středočeský kraj
Ústecký kraj
Zlínský kraj
Přihlášení
0
menu

Sievert

Sievert

Švédský design a kvalita od roku 1882

Společnost Sievert AB je přední světový výrobce specializující se na vysoce kvalitní topenářské nářadí pro profesionály.

Naše výrobky představují nejpokročilejší technologie současnosti. Naším cílem je vyvíjet, vyrábět a dodávat inovativní a vysoce kvalitní nástroje pro všechny typy pájení, tvrdého pájení a ohřevu. Jsme na trhu již více než 130 let a dnes jsme světovou jedničkou. Ale přesto naše práce teprve začíná.

Carl Richard Nyberg byl odborníkem na pájení, ale měl pocit, že technologie pájení dostupná v 80. letech 19. století by se dala výrazně vylepšit. Byl odhodlán najít zdroj ohřevu, který by byl účinnější. Po mnoha experimentech se mu podařilo najít řešení a v roce 1882 zhotovil první prototyp pájecího dmychadla, na které také získal patent.

Téhož roku otevřel budoucí průmyslník Max Sievert ve Stockholmu dveře strojírenského podniku, který se měl stát základem velké společnosti. Když se později cesty Nyberga a Sieverta zkřížily, vytvořili neobyčejně plodné partnerství. Nyberg vyráběl dmychadla a Sievert je prodával po celém světě. Vznikl tak úspěšný podnik.